POOHLÉDNUTÍ ZA UPLYNULÝM ROKEM

07.01.2016 13:18

Vstoupili jsme do nového roku. Konec roku je zpravidla spojován s ohlédnutím a bilancováním. Ráda bych vám sdělila něco, co možná nebudete chtít slyšet. Při pohledu na právě uplynulý rok se díváte na svůj vlastní výtvor. Za všechno, co se Vám v něm dělo, si totiž můžete sami. 

Možná si říkáte, co je to za nesmysl. Nemůžu přece za to, že mě vyhodili z práce, protože firma zkrachovala, nebo že do mě naboural opilý řidič. Na to ale musím odpovědět: "ANO, MŮŽETE SI ZA TO SAMI!" 

Každý jsme tvůrcem svého vlastního života a vše, co se nám v něm děje, je výsledkem našeho myšlení. Všechno jsme si do života přitáhli svými myšlenkami. Když si myslíte, že život je utrpení, potkáváte ty, kteří Vás v tom utvrzují. Jak říká lidová moudrost: "Vrána k vráně sedá." Máte-li pocit, že přísloví je přežitek, a dáte víc na vědu, mohli bychom tento jev klidně nazvat zákonem o přitažlivosti. To, na co myslíte, si do života přitahujete. Takže jestli každý den myslíte na to, jak těžké je splácet hypotéku, pravděpodobně to bude čím dál těžší. Jestli myslíte každý den na to, jak hrozného/ou máte partnera/ku, zřejmě vás krásné partnerství nečeká ani v tomto roce. A čím větší emocionální podtext myšlenka má, tím spíše se dočká svého naplnění. 

Uvedu příklad. Dva muži si před kavárnou zaparkují kola. Jeden ho pečlivě uzamkne dvěma řetězy k něčemu bytelnému a druhý ho jen tak opře o zeď. Vypadá to, že ten "lehkomyslný" si přímo říká o krádež. Kolo ale nejspíš ukradnou tomu, který si ho zamkl na dva řetězy. Už to, že použil hned dva, naznačuje, že má silnou obavu z krádeže. A tímto strachem si ji do života přitahuje. Pak se snadno stane, že zloděj, který se před kavárnou objeví (samozřejmě, že ne náhodou) si kola, které je jen tak opřené o zeď , prostě nevšimne. Je sem totiž přitahován strachem onoho "zodpovědného" majitele kola. 
To byl jen banální příklad. Za ukradené kolo si každý doplňte ten svůj problém a zkuste si odpovědět, proč se Vám TO vlastně stalo. Pravým důvodem bude TO, co si o tom myslíte...
A s tím vědomím se zkuste znovu ohlédnout za uplynulým rokem ...